Политика за приватност

Политиката на Фактор ДОО е да ја почитува вашата приватност во однос на сите информации што можеме да ги собереме при вашата посета на нашата веб-страна. Оваа Политика за приватност се однесува на https://hashtag.mk/ (во понатамошниот текст "нас", "ние" или "https://hashtag.mk/"). Ние ја почитуваме вашата приватност и сме посветени на заштита на лични информации што може да ни ги обезбедите преку веб-страната. Ја усвоивме оваа политика за приватност за да објасниме кои информации може да се соберат на нашата веб-страна, како ги користиме овие информации и под кои околности можеме да ги откриеме информациите на трети лица. Оваа Политика за приватност се однесува само на информациите што ги собираме преку Веб-страната и не се однесуваат на информации од други извори.

Оваа Политика за приватност, заедно со Условите поставени на нашата веб-страна, ги утврдуваат општите правила и политики кои ја регулираат вашата употреба на нашата веб-страна. Во зависност од вашите активности при посета на нашата веб-страна, можеби ќе треба да се согласите со дополнителни услови.

Интернет посетители

Како и повеќето веб-страни, Hashtag собира информации кои не се лични за идентификација, како што обично ви овозможуваат веб прелистувачите и серверите, како што се типот на прелистувач, изборот на јазик, местото за референца и датумот и времето на секое барање за посетител. Целта на Hashtag за собирање на информации кои не се лични за идентификација е подобро да се разбере како посетителите на Hashtag ја користат веб-страната. Повремено, Hashtag може да објави податоци кои не се лични за идентификација, на пример, со објавување на извештај за трендовите во користењето на нејзината веб-страна.

Hashtag, исто така, собира лични информации за идентификација како адреси на Интернет протокол (IP) за најавени корисници и за корисниците кои оставаат коментари на блог постови на https://hashtag.mk/. Hashtag само открива најавени кориснички IP адреси под истите околности што ги користи и открива лични информации за идентификација како што е опишано подолу.

Собирање на лични податоци за идентификување

Одредени посетители избираат да комуницираат на начин кој бара од Hashtag да собере лични информации за идентификација. Количеството и видот на информациите што ги собира Лукас зависи од природата на интеракцијата. На пример, ние бараме од посетителите кои се пријавуваат за новости на https://hashtag.mk/ за да обезбедат корисничко име и адреса за е-пошта.

Безбедност

Безбедноста на Вашите лични информации е важна за нас, но запомнете дека ниту еден метод за пренос на податоци преку Интернет, ниту методот за електронско складирање е 100% сигурен. Додека ние се стремиме да ги користиме комерцијално прифатливите средства за заштита на вашите лични информации, не можеме да ја гарантираме нејзината апсолутна сигурност.

Реклами

Рекламите што се појавуваат на нашата веб-страна може да бидат доставени до корисниците од партнери за рекламирање, кои можат да поставуваат колачиња. Овие колачиња овозможуваат рекламниот сервер да го препознава вашиот компјутер секој пат кога ќе ви испрати онлајн реклама за компилација на информации за вас или за другите кои го користат вашиот компјутер. Оваа информација им овозможува на рекламните мрежи, меѓу другото, да испорачуваат насочени реклами за кои сметаат дека ќе бидат од најголем интерес за вас. Оваа Политика за приватност опфаќа употреба на колачиња од Hashtag и не ја покрива употребата на колачиња од страна на било кој рекламен партнер.

Линкови до надворешни страници

Нашата услуга може да содржи линкови до надворешни страници кои не се управувани од нас. Ако кликнете на линк од трета страна, ќе бидете упатени до веб-страната на третата страна. Ве советуваме да ја прегледате Политиката за приватност и условите на секоја веб-локација што ја посетувате.

Ние немаме никаква контрола и не преземаме никаква одговорност за содржината, политиките за приватност или практиките на која било трети страни, производи или услуги.

Google AdWords за ремаркетинг

Https://hashtag.mk/ ги користи услугите за ремаркетинг за рекламирање на веб-страници на трети страни (вклучувајќи го и Google) на претходните посетители на нашата веб-страна. Тоа би можело да значи дека ние рекламирање на претходни посетители кои не ја завршиле активноста на нашата страна, на пример користејќи го формуларот за контакт за да направите пребарување или пак за купување на одреден производ. Ова може да биде во форма на реклама на страната со резултати од пребарувањето на Google или на веб-страната во Google Display Network. Продавачите на трети лица, вклучувајќи го и Google, користат колачиња за да прикажуваат реклами врз основа на нечии претходни посети. Се разбира, сите собрани податоци ќе се користат во согласност со нашата политика за приватност и политиката на приватност на Google.

Можете да поставите параметри за тоа како Google рекламира кон вас со помош на страната Google Ad Preferences и ако сакате да можете да се откажете од рекламирање врз основа на интереси целосно со поставувања за колачиња или трајно користење на приклучок за прелистувач.

Заштита на одредени лични информации за идентификување

Hashtag открива потенцијално лични податоци за идентификација и лични информации само на своите вработени, изведувачи и здружени организации кои (i) треба да ги знаат тие информации за да го обработат во име на Hashtag или да обезбедат услуги достапни на веб-страната на Hashtag , и (ii) кои се согласиле да не ја објавуваат на други. Некои од тие вработени, изведувачи и здружени организации може да се наоѓаат надвор од вашата матична земја; со користење на веб-страната на Hashtag, вие се согласувате со пренос на тие информации до нив. Hashtag нема да изнајмува или продава потенцијално лични податоци за идентификација и лични податоци за секој. Освен на своите вработени, изведувачи и здружени организации, како што е опишано погоре, Hashtag открива потенцијално лични податоци за идентификација и лични податоци само како одговор на судски налог, судски налог или друго барање од владата, или кога Hashtag верува во добра верба дека откривањето е разумно неопходно за да се заштити имотот или правата на Hashtag, трети страни или јавноста во целост.

Ако сте регистриран корисник на https://hashtag.mk/ и сте оставиле вашата e-mail адреса, Hashtag повремено може да ви испрати е-пошта за новитети, нови функции, да ги примате вашите повратни информации за нарачка или да бидете во тек со она што се случува со Hashtag и нашите производи. Првенствено го користиме нашиот сервис за да комуницираме со овој тип на информации, па затоа очекуваме да го задржиме овој тип на е-пошта на минимум. Ако ни пратите барање (на пример преку мејлот за поддршка или преку еден од механизмите за повратни информации), го задржуваме правото да го објавиме за да ни помогне да разјасниме или да одговориме на вашето барање или да ни помогне да ги поддржиме другите корисници. Hashtag ги зема сите мерки кои се разумно неопходни за да се заштитат од неовластен пристап, употреба, менување или уништување на потенцијално лични податоци за идентификација и лични податоци.

Агрегирана статистика

Hashtag може да собира статистички податоци за однесувањето на посетителите на својата веб-страна. Hashtag може јавно да ги прикаже овие информации или да му ги достави на другите. Сепак, Hashtag не ги открива вашите лични податоци за идентификација.

Колачиња

За да го збогатиме и усоврши вашето онлајн искуство, Hashtag користи "колачиња", технологии и услуги што ги даваат другите за прикажување на персонализирана содржина, соодветно рекламирање и складирање на вашите преференции на вашиот компјутер.

Колаче е низа информации што веб-страната ги чува на компјутерот на посетителот и дека прелистувачот на посетителот му дава на веб-сајтот секогаш кога посетителот ќе се врати. Hashtag користи колачиња за да ни помогнат да ги идентификуваме и да ги следиме посетителите, нивната употреба на https://hashtag.mk/ и нивните параметри за пристап до веб-страните. Посетителите на Hashtag кои не сакаат да имаат колачиња поставени на нивните компјутери, треба да ги постават своите прелистувачи да одбиваат колачиња пред да ги користат веб-страниците на Hashtag, со недостаток дека одредени карактеристики на веб-страниците на Hashtag не можат да функционираат правилно без помош на колачиња.

Продолжувајќи да се движите низ нашата веб-страна без да ги промените поставките за колачиња, со ова го признавате и се согласувате со користењето на колачиња од страна на Hashtag.

Промени во политиката за приватност

Иако повеќето промени најверојатно ќе бидат мали, Hashtag може да ја менува својата Политика за приватност од време на време и во единствена дискреција на Hashtag. Hashtag ги охрабрува посетителите често да ја проверуваат оваа страна за сите промени во Политиката за приватност. Вашата континуирана употреба на оваа страна по секоја промена во оваа Политика за приватност ќе претставува вашето прифаќање на таквата промена.