Бела Хадид се бори со инфективна болест: Го напаѓа мозокот, забите, нервниот систем, а се добива со убод од крлеж (ВИДЕО)

Бела Хадид се бори со инфективна болест: Го напаѓа мозокот, забите, нервниот систем, а се добива со убод од крлеж (ВИДЕО)

Објавена во: Мода // Moj стил

Бела отворено зборуваше за својата битка со лајмската болест на ТикТок...

Манекенката Бела Хадид неодамна на социјалната мрежа ТикТок објави вест за својата здравствена состојба, истакнувајќи дека се бори со последиците од лајмската болест. Таа со своите следбеници сподели дека има помала инфекција под забот каде што претходно имала коренски канал, а која ѝ се проширила на вилицата. Бела ги предупреди луѓето да го слушаат своето тело и да реагираат на првите знаци на проблем.

Манекенката исто така откри дека лајмската болест од која боледува од 2012 година сега се „разгорела“. Оваа болест може да ги зафати забите, вилицата, мозокот, 'рбетот, коските и целиот нервен систем, па дури и помал стрес и физичка траума може да ги влошат симптомите. Бела сподели дека вилицата ѝ се воспалува секогаш кога е под стрес или преоптоварена, а дека некои денови се потешки од другите.

@babybella777

Tooth update!  There was a low-grade infection underneath the tooth, NEXT to the tooth I thought was suffering(she’s good) which is the one I got a root canal on a year ago. It continued to spread down,causing a low grade infection in my jaw. I have felt in my heart for months that I needed this tooth out, to heal the rest, and if not, it was going to take me out!Please listen to your bodies my friends please!!! This made my Lyme flare up, which means the Lyme is attacking the places that are suffering ie tooth, jaw, gut, brain, spine, bones, etc oh and the entire nervous system Any minor trauma to the body whether it’s physically or mentally can cause Lyme to flare up. My jaw has been so inflamed, and would flare up/inflame randomly when I was/am overly stressed or over working. Lyme flare ups happen all the time, so that doesn’t worry me, it’s more-so the jaw situation and how radiating the pain is especially with the Lyme. Some days okay! and some days are difficult. but when my jaw/nerves started to hurt on an aggressive level; it just went 0-100. And now we’re here! I am ok though!! i feel better when I’m riding! (And after starting the 2 rounds of anti-biotics) (that in itself is a wild ride) I think my horses just really take my mind off the pain. This is the reason i stopped riding 10 years ago, and i wasn’t going to let it get to me at my first show backanyways , moral of the story , I’m getting this tooth extracted tomorrow! Going to heal that infection! Ive never been so excited go to the dentist..thank you for checking in on me I see you all!! wish me luck!!!

PRETTY BOY FLOW - STURDYYOUNGIN

Како поддршка во овој тежок период, многу фанови ѝ испратија пораки со поддршка. Лајмската борелиоза е мултисистемска заразна болест предизвикана од ge-spirochete Borelia burgdorferi, која се внесува во телото со каснување на заразен крлеж од родот Ixodes. Оваа болест има три фази, а се дијагностицира со помош на клинички манифестации, епидемиолошки податоци (убод од крлеж) и серолошки анализи.

„Поправка на забите. Имав мала инфекција под забот каде што имав коренски канал пред една година. Дојде до инфекција во вилицата. Со месеци чувствувам дека остатокот од забот треба да се извади и излечи остатокот од забот. Ве молам, слушајте го својот организам“ - кажа Бела Хадид.

@babybella777 #screammovie original sound - Bella Hadid

Бела Хадид е храбра жена која се бори со своите здравствени проблеми, а нејзиниот повик да го слушаме нашето тело и да реагираме на првите знаци на болест може да послужи како потсетник за сите нас да се грижиме за своето здравје.

Третманот на Лајмска борелиоза зависи, пред сè, од стадиумот на болеста. Најдобро е да се започне со третман што е можно порано. Доколку терапијата се применува во доцната фаза, опоравувањето е значително подолго.

фото: Принтскрин / ТикТок

Објавена во: Мода // Moj стил

Можеби ќе ве интересира: