Била на апарати, докторите решиле да ја исклучат: Мајката забележала нешто неверојатно, а на ова никој не се надевал

Била на апарати, докторите решиле да ја исклучат: Мајката забележала нешто неверојатно, а на ова никој не се надевал

Решиле да ја исклучат нејзината ќерка од апарати, но мајката забележала нешто чудно

Сем Хеминг имала прекрасен живот. Студирала право, имала момче и сѐ се одвивало според планот, додека не доживеала тешка сообраќајна несреќа.

Нејзиниот автомобил се превртел, а како последица на тоа се здобила со тешки повреди на главата поради што морале итно да ја оперираат и да ја стават во вештачка кома.

Лекарите не биле оптимисти бидејќи девојката не покажувала знаци на закрепнување. По некое време ја прогласиле за клинички мртва и сакале да ја откачат од нив, што ја одржало во живот.


Меѓутоа, во последен момент се случило нешто што и го спасило животот. Мајката која дошла да се поздрави со својата ќерка забележала дека Сем го мрда палецот.

Тоа било знак дека сѐ уште има надеж и дека Сем се опоравува. Оваа вест ги изненадила и лекарите. По ова тие направија сѐ што можеа за да ѝ овозможат на девојката што побрзо да закрепне. 

Сем почнала сама да оди, а неколку недели подоцна ја испратиле дома, каде што продолжила со терапијата. Нејзината приказна докажува дека никогаш не треба да се откаже од животот и дека чудата понекогаш се случуваат во последен момент.


Можеби ќе ве интересира: