Часовник на неделата: LA TRAHISON DES SIMAGES BY RENÉ MAGRITTE на Swatch создаден за љубителите на уметноста

Часовник на неделата: LA TRAHISON DES SIMAGES BY RENÉ MAGRITTE на Swatch создаден за љубителите на уметноста

Објавена во: Мода // Moj стил

Уметничко дело на рака...

LA TRAHISON DES SIMAGES BY RENÉ MAGRITTE на Swatch содржи детали од иконското дело на надреалистичкиот уметник Рене Магрит - „La Trahison des images“ (Предавството на сликите) отпечатено на повеќебојниот бројчаник.

Предниот дел на ременот си поигрува со надреалистичката природа на неговото дело со фразата: „Ceci n'est pas une pipe. Ceci est une Swatch“ („Ова не е луле. Ова е Swatch.“). Исто така, на ременот е испечатено и името на уметникот.

Овој часовник може да го најдете во сите продавници на „Божиновски накит и часовници“ или на нивната веб-страница, по цена од 6.600 денари.

* ПР - објава

Објавена во: Мода // Moj стил

Можеби ќе ве интересира: