Дали знаете за која песна на Тоше Проески, Марина Туцаковиќ напиша текст?

Дали знаете за која песна на Тоше Проески, Марина Туцаковиќ напиша текст?

Животот на една од најголемите текстовписци на Балканот, Марина Туцаковиќ, згасна прерано.
По нејзината долга борба со ракот, и влошена состојба поради ковид, Туцаковиќ замина на другиот свет, а цел регион се простува од неа.

Можеби не сте знаеле но, Марина имаше напишано песна и за нашата легенда Тоше Проески.

Мега хитот на Тоше Прески „ Соба за тага“ е дел од албумот „ Ако ме погледнеш во очи“ (Ако ме погледаш у очи) кој се појави во 2002 година. Музиката ја напиша грчкиот композитот Фивос, српската верзија на текстот е дело на Марина Туцаковиќ (Соба за тугу), а за аранжманот се погрижи Манолис Влахос. Македонската верзија на текстот е на Огнен Неделковски.

Изданието содржи 10 композицвии и беше најава за соработката помеѓу македонската музичка легенда и „ Фајнл кат продакшн“


Можеби ќе ве интересира: