Доколку можете да најдете повеќе до 18 триаголници - имате натпросечна интелигенција

Доколку можете да најдете повеќе до 18 триаголници - имате натпросечна интелигенција

Објавена во: Совети // Тестови

Цртежот со триаголник пресечен со четири линии го отвара прашање: колку триаголници можете да најдете? Уште една задача која го освои интернетот. Многумина се обидоа да најдат доволен број триаголници.

На фотографијата пишува дека доколку тој број е поголем од 18, значи дека вашето ниво на интелигенција е поголемо од 120.

Сепак, се случува луѓето да пронајдат и многу повеќе.

Овој тест секако не го одредува прецизно вашето ниво на интелигенција, но може да биде интересен начин за да ги тестирате своите способности.


Објавена во: Совети // Тестови

Можеби ќе ве интересира: