Луѓето мислат дека е коњ: Погледнете како изгледа највисокото куче на светот (ВИДЕО)

Луѓето мислат дека е коњ: Погледнете како изгледа највисокото куче на светот (ВИДЕО)

Објавена во: Stars // YouTube видеа

Ирскиот волк се вбројува во најголемата раса на светот...

И самата негова раса - ирски волк се вбројува во најголемите на светот, затоа на луѓето кои ќе ја запознаат Арло воопшто не им е сеедно кога ќе ја здогледаат.

Неговата сопственичка Клаудија преку ТикТок со сите споделува како изгледа животот со огромно куче.

Како што објасни во една објава, таа секогаш ги предупредува гостите на големината на кучето пред да влезат во нејзината куќа. Своевремено и таа била предупредена кога Арло бил мал.

Така во една објава напиша - „Кога сите те предупредуваат дека нема долго да остане мал и потоа тоа навистина се случува“.

@bruhpuppy I think it matches pretty well #irishwolfhoundpuppy #schnauzer #irishwolfhound #schnauzermini #giantbreed #miniatureschnauzer #wolfhoundpuppy #wolfhound #schnauzers #bigdog #giantdog #dog #minischnauzer sonido original - Shakira Lyrics

А, дека не се чудат само гостите, туку и луѓето на улица, сведочи тоа шот често ги застануваат непознати луѓе велејќи им дека најпрво помислувале дека е коњ, а не куче.

@bruhpuppy Its a daiy occurance at this point #irishwolfhoundpuppy #schnauzer #irishwolfhound #schnauzermini #giantbreed #miniatureschnauzer #wolfhoundpuppy #wolfhound #schnauzers #bigdog #giantdog #dog #minischnauzer THANK YOU GUYS FOR USING MY SOUND -

Кога е големината во прашање, мажјаците од оваа раса може да бидат високи околу 90 сантиметри, а тешки повеќе од 70 килограми.

@bruhpuppy I love scruffy dogs #irishwolfhoundpuppy #schnauzer #irishwolfhound #schnauzermini #giantbreed #miniatureschnauzer #wolfhoundpuppy #wolfhound #schnauzers #bigdog #giantdog #dog #minischnauzer #CapCut City Lights - SpeedSoundss<3

фото: Принтскрин / ТикТок

Објавена во: Stars // YouTube видеа

Можеби ќе ве интересира: