Неделковски и „Гази Баба“ го организираат првиот меѓународен кошаркарски турнир

Неделковски и „Гази Баба“ го организираат првиот меѓународен кошаркарски турнир

Објавена во: Спорт // Кошарка

На среќа на сите љубителите на кошарката, кошаркари/кошаркарки, тренери, клубови и останати спортски работнитци ќе се оди првиот предновогодишен кошаркарски турнир „Гази Баба 2019“. Од организацијата велат дека овој турнир ќе претставува кошаркарски симбол на оваа општина во следните година.

„Во соработка со Данило Аџаип (КК МВП Скопје) целиот ентузијазам го претворивме во идеја која налета на аплауз и поддршка од општина Гази Баба за целокупна реализација на овој проект. “ - изјави младиот тренер Влатко Неделковски.

Исто така ја истакна и својата благодарност до сите инволвирани во овој Мини-Баскет проект кои се потрудија и вложија труд овој ден да донесе премногу детски насмевки, забава за сите и афирмирање на кошарката во мојата општина. 

Објавена во: Спорт // Кошарка

Можеби ќе ве интересира: