Нова измама на Фејсбук, доколку не внимавате, може да го изгубите пристапот до вашиот профил

Нова измама на Фејсбук, доколку не внимавате, може да го изгубите пристапот до вашиот профил

Измамниците на Интернет постојано бараат нови начини да допрат до наивните и лековерни корисници, кои потоа им ги крадат нивните приватни информации, но и пристапот до социјалните мрежи.

Во конкретниот случај станува збор за Фејсбук, каде повторно се шири измама која имаше многу успех во не така далечното минато. Се однесува на лажни информации за нечија смрт, пишува Daily Mail.

Принципот е едноставен, пораки како „погледни кој умре“, „нема да веруваш кој умре“, „страшно, види кој умре“, „нема да веруваш кој умре, јас го знам/ знаеш, па јас“ Ќе ти го испратам“... Главниот дел од пораката никогаш не кажува за кого се работи, па треба да кликнете на понудениот линк. Повеќе на Фактор.мк


Фото: freepik

Можеби ќе ве интересира: