Одговор на најпоставуваното прашања: Може ли да се депилирам за време на месечен циклус?

Одговор на најпоставуваното прашања: Може ли да се депилирам за време на месечен циклус?

Депилацијата е неопходна за убавината, но секако не е најпријатната работа на светот. Истата мора да внимавате кога ја закажувате, особено онаа на интимните делови од телото.

Менструацијата игра многу важна улога кога е депилацијата во прашање. Имено, никако немојте да закажете депилација на една недела пред добивање на менструалниот циклусот, но и за време на циклусот. 

Може да доживеете вистински хорор, бидејќи за време на ПМС - от жените се најчувствителни на болка. „Твоето тело е особено чувствително за тоа време“ - вели естетичарката Ангела Маринеску од ExheleSpa. Доколку сте премногу чувствителни таа додава дека е добро да се напиете чај и да се смирите пред третманот.

За да ги избегнете овие непријатни моменти, најдобро би било да го темпирате терминот за закажување на депилација, со терминот за месечниот менструален циклус.

Можеби ќе ве интересира: