„Растураше“ уште на 14 години: Досега необјавено видео од Нован Ѓоковиќ

„Растураше“ уште на 14 години: Досега необјавено видео од Нован Ѓоковиќ

Најдобриот српски тенисер Новак Ѓоковиќ е приморан на пауза, како и сите останати тенисери поради пандемијата од коронавирусот.

А, како што мометално нема турнири и атрактиви потези од најдобрите тенисери на денешницата, АТП на социјалните мрежи сподели досега необјавено видео од Новак од 2001 година.

Српскиот играч, тогаш 14 - годишник, уште тогаш имал неверојатно добар удар, а што се присетуваат од АТП.

Интересно, уште тогаш било евидентно дека Новак ќе има одлична кариера, а 18 години подоцна во својата колекција има вкупно 17 гренд слемови и се труди да не остане на таа бројка.


Можеби ќе ве интересира: