Што значат соништата за раскинување, дури и ако сте сами? Ќе се изненадите од одговорот на експертите, добивате јасна порака

Што значат соништата за раскинување, дури и ако сте сами? Ќе се изненадите од одговорот на експертите, добивате јасна порака

Дознајте што значи кога сонувате дека сте раскинале со партнерот!

Соништата можат да бидат длабоки, привлечни, па дури и застрашувачки. За жал, соништата за раскинување може да спаѓаат во сите горенаведени, во зависност од моменталната состојба на вашата врска. Што значи кога сонувате дека раскинувате со некого? Ако се разбудивте утрово и го впишевте ова прашање на Google, тогаш мора да имате илјада различни мисли. Причината е што соништата можат да играат важна улога во обработката на нештата на потсвесно ниво.

„Соништата често се можности да ги решите прашањата и настаните што ве вознемируваат“, вели Леслибет Виш, д-р, психотерапевт и автор на „Обучување на вашата љубовна интуиција“, за Elite Daily. Таа објаснува дека не треба да мислите дека сонот е всушност она што ќе се случи во иднината, туку размислувајте за соништата како начини на кои вашата потсвест ги користи за да ве извести дека на одредени теми им треба вашето внимание.

Кога сонувате за раскинување со вашиот сегашен партнер, тоа може да ве натера да се чувствувате нервозни. Сепак, не паничете, предупреди психотерапевтот. Сонот за раскинување може да значи дека е време да ставите крај на одредени модели на однесување во вашата врска. Тоа може да значи и дека е време да ја подигнете врската на следното ниво. Таквите соништа не го предвидуваат крајот на врската. Наместо тоа, може да откриете дека на вашиот живот му треба промена.

Соништата за напуштање на вашиот партнер може да бидат и потсвесен предупредувачки знак дека се чувствувате несигурно во вашата врска. Таквите соништа може да укажуваат на вознемиреност за вашите постапки и чувства во врската. Тие можат да ве мотивираат да подобрите сè. Сонувањето за раскинување не мора да биде лоша работа. Можеби сте сонувале дека вашиот партнер раскинал со вас поради нешто што потсвесно сте знаеле дека сакате да го подобрите. Ова може да биде знак дека длабоко во себе имате желба да ги исправите грешките. Свеста е клучот.

Во други случаи, сонот за раскинување може да биде црвено знаме од вашата потсвест што треба да ја разгледате одблизу врската. Раскинувањето може да биде најдоброто нешто ако повеќе немате чувства за вашиот партнер или ги немате истите планови за иднината. Користете го вашиот сон за подобро да ги разберете чувствата што ги имате.

Што значи сонот за раскинување ако сте сами?

Дури и да не сте во врска, може да сонувате за раскинување. Најчестото толкување е дека има нешто во вашиот живот што повеќе не ви служи и време е да го оставите. Деталите во сонот можат да ви помогнат полесно да го протолкувате сонот. Овие соништа исто така може да го претстават тоа како се чувствувате што не сте во врска во моментов. Можеби се работи за вашите стравови да се вклучите во нешто што не можете да го завршите. Раскинувањето може да укаже дека е време да се откажете од старите навики, ситуација, работа, па дури и пријател. Така што тоа не мора да биде поврзано со љубовна ситуација.

Што значи да сонувате за минати раскинувања?

Ако сонувате дека раскинувате со бившиот партнер, тоа значи дека сè уште ги обработувате емоциите. Ако раскинувањето од минатото сè уште ги прогонува вашите соништа, тоа може да значи дека сè уште сте „закотвени“ таму. Соништата ве потсетуваат дека додека не завршите, нема да можете да продолжите понатаму. Разбирањето и свесноста за вашите емоции може да ве доведе до точка каде што ќе имате храброст да продолжите да разговарате со бившиот.


фото: YOUTUBE/GLAMRS

Можеби ќе ве интересира: