Сигурно ќе дадете погрешен одговор: Што треба да напишете во празниот квадрат?

Сигурно ќе дадете погрешен одговор: Што треба да напишете во празниот квадрат?

Објавена во: Совети // Тестови

На прв, но и на втор поглед, ќе ви делува прелесно, а сигурно ќе дадете погрешен одговор!

Добро погледнете ја оваа фотографија, размислете и одговорете - што треба да стои во празниот квадрат?

Одговорот сигурно ќе ви делува дека е едноставен и по логика на работите би требало да биде бројот 6.

Меѓутоа, веднаш ќе ви кажеме дека грешите, иако тоа делува како најлогичен одговор.

За да дојдете до решение, сетете се каде сте виделе ваков редослед на броевите. Во прашање е нешто што (голем број) луѓе го користат секојдневно.

Доколку сепак не успеавте да ја откриете оваа загатка, погледнете ја фотографијата во продолжение:


Објавена во: Совети // Тестови

Можеби ќе ве интересира: