Важно известување за сите што користат „Gmail“: „Google“ објави дека ќе брише некои е-маил сметки

Важно известување за сите што користат „Gmail“: „Google“ објави дека ќе брише некои е-маил сметки

Не е лошо да се знае оваа информација

„Google“ испрати известување поврзано со користењето на нивната е-пошта - „Gmail“. Ќе ги избришат корисничките сметки што не се активни, а еве како ќе проценат кои ќе ги бришат, а кои нема, и како можете да ги спречите да ги избришат вашите.

Секој од нас веројатно има барем неколку сметки на „Gmail“. Главна и неколку „странични“ кои не ги користиме толку често. Или никогаш не ги користиме затоа што сме заборавиле на нив. Можно е такви сметки да се акумулирале бидејќи „Google“ најави дека ќе ги избрише. Сите сметки на „Gmail“ кои не биле активни во последните две години ќе престанат да постојат на 1 декември. „Google“ ќе ги избрише.

Активните сметки не се само оние од кои испраќате е-пошта, туку може да биде, на пример, сметката што ја користите за да се најавите на „YouTube“. Единственото нешто што е важно е дека сте се најавиле на сметката некаде во последните две години. Тоа е доволен знак за „Google“ дека го користите.

Значи, ако имате е-пошта на „Google“ на која не сте најавени долго време, направете го тоа до 1 декември и нема да се избрише. Не може да биде поедноставно!

Извор: teen385.dnevnik.hr

Можеби ќе ве интересира: