Воја, чии стихови од пред 40 години ја расплакаа Србија: „Повторно би ги рецитирал, кога би знаел само едно...“

Воја, чии стихови од пред 40 години ја расплакаа Србија: „Повторно би ги рецитирал, кога би знаел само едно...“

Објавена во: Stars // Интервјуа

Иако поминаа 4 децении од запознавањето со Минимакс и учеството во неговото шоу, Воја вели дека сега повторно би ја рецитирал истата песна...


По изминати 40 години, можеби во моментот кога тоа ни е најпотребно, на социјалните мрежи стана вирално видео во кое мало русокосо момче рецитира песна која ги трогна сите, во емисијата на покојниот Милован Илиќ - Минимакс. Мали Воја од Куршумлија, кој во својата песна кажа дека сите деца на светот се исти, денес има 46 години, живее во Доњи Степош кај Крушевац, е семеен човек.

Во својот прва изјава за медиумите изјави дека текстот на песната повторно го рецитирал само ако тоа би помогнало. Тој, како што раскажува, имал околу 5 години,  и иако го чува видеото, не крие дека бил возбуден и пресреќен кога видел „што направиле социјалните мрежи со видеото со него во него“.

- Тоа беше во 1983 година. Настапот се одржа во економското училиште во Куршумлија - ја започнува приказната за Воислав Вујиќ или малиот русокос Воја.

Познатиот Минимакс ги праша децата што подготвиле од рецитациите во емисијата „Ти велам“, а Воја застана пред камерите и со цело срце ја рецитираше песната „Обединети деца на светот“, која го расплака не само него, но и сите оние што го слушнале.

Песната ја напишала наставничката Даница Николиќ, која, сигурни сме, дури денеска би се гордеела со сите зборови ставени на хартија.

- Таа песна ја напиша само за мене - вели Воја за нашиот портал и продолжува:

- Искрено, бев навистина возбуден и пресреќен кога снимката стана вирална. Можете да замислите како е да видите нешто свое по толку многу години. Тоа е навистина убаво чувство, вели Воја.

Без разлика на децениите, многу луѓе го препознаа, па поради тоа неговиот телефон не престана да ѕвони.

- Дури и колега ме праша дали сум јас. Имаше различни коментари, и сите беа позитивни.

Тој е оженет е со сопругата Тамара, со која има три деца.

- Најстариот син Душан наполни 18 години и ќе заврши трета година средно училиште, ќерката Радица ќе заврши втора година, а најмладиот Стефан осмо одделение - вели Воја.

Тој се сеќава на 80 отсто од текстот на песната, но дека со мало потсетување и помош би се сетил на целата работа.Фото:privatnaarhiva

Извор:Telegraf.Rs

Објавена во: Stars // Интервјуа

Можеби ќе ве интересира: