Бои на облека што им се омилени на комарците: Ако ги носите овие 4 бои, повеќе ќе ве касаат

Бои на облека што им се омилени на комарците: Ако ги носите овие 4 бои, повеќе ќе ве касаат

Објавена во: Совети // Boys and Girls

Сега знаеме што НЕ треба да носиме

Сезоната на комарци започна и треба да се снабдиме со сите можни производи против каснување. Но, дали знаевте дека можете да си помогнете со паметно избирање што да облечете? Постојат некои бои што ги сакаат комарците.

Како што секој од нас има омилена боја, се чини дека ја имаат и комарците. Кога ќе дојде потопло време и кога комарците ќе почнат да не мачат, ги бараме сите можни и невозможни начини да ги избркаме и да си помогнеме што помалку да не каснуваат. Сега ќе ви откриеме еден трик за кој веројатно досега не сте знаеле, а тоа е дека треба да внимавате на бојата на облеката. Еден професор по биологија од Универзитетот во Вашингтон откри дека комарците се привлекуваат, меѓу другото, и од боите на облеката што ја носиме, пишува „Daily Mail“. Покрај тоа што ги пронашол боите што ги сакаат, тој избрал и неколку бои кои навистина не ги сакаат. Во текот на летото, затоа е најдобро да избегнувате облека каде што преовладуваат овие 4 бои.

1. Црвена боја


2. Портокалова боја

3. Црна боја


4. Тиркизна боја

Боите кои комарците не ги сакаат и ќе ги избегнуваат се следните:

1. Зелена боја

2. Виолетова боја

3. Сина боја


Извор: teen385.dnevnik.hr


Објавена во: Совети // Boys and Girls

Можеби ќе ве интересира: