Како да одберете најдобри обетки за себе според обликот на лицето?

Како да одберете најдобри обетки за себе според обликот на лицето?

Објавена во: Мода // Moj стил

Само затоа што нешто моментално е ИН, не значи дека мора да го носиш.

Обетките може да ти помогнат „аутфитот“ да ти изгледа уште подобро, но кој облик треба да го одбереш за да ти стојат совршено? Се што треба да направиш е да застанеш пред одгледало и да го проучиш своето лице за да можеш да одредиш каков облик имаш и по тоа да го одбереш стилот на обетките.

# Доколку вашето лице е во форма на превртен триаголник - обетки кои изгледаат како капка.

# Доколку лицето ви е овално - обетки со триаголен облик или оние многу мали обетки.

# Доколку лицето ви е округло - тенки и виснати обетки.

# Доколку лицето ти е округло - обетки кои личат на капка.

# Доколку вашето лице е долго и тесно - сите округли стилови на обетки, како и кратки виснати или мали и ситни обетки.

# Доколку вашето лице е квадратно - одбери обетки кои се од средниот век, а кои имаат округли рабови.

За да ви го олесниме пронаоѓањето на совршените обетки за вашиот облик на лице, ве испраќаме до онлајн продавницата на Parfois.

Објавена во: Мода // Moj стил

Можеби ќе ве интересира: