Музички времеплов: Како звучи кога „Само да рата не буде“ на Балашевиќ ја пеат 400 деца?

Музички времеплов: Како звучи кога „Само да рата не буде“ на Балашевиќ ја пеат 400 деца?

Објавена во: Stars // Музика

Изведба од која ќе се наежите...

Ѓорѓе Балашевиќ е еден од најплодните кантавтори, кој зад себе остави безброј песни, кои и денес се слушаат поеднакво како и во времето кога биле издадени.

Една таква песна е и „Само да рата не буде“, која најчесто ја пеат деца, кои допринесуваат за уште поемотивно да се доживее оваа песна. Така, пред две години хор од 400 деца ја отпеаја оваа песна, а со изведбата ги расплакаа корисниците на социјалната мрежа Фејсбук.

Како звучи кога 400 деца пеат во еден глас, слушнете во продолжение:


Објавена во: Stars // Музика

Можеби ќе ве интересира: