Samsung и Google Cloud претстација генеративна вештачка интелигенција во серијата Samsung Galaxy S24

Samsung и Google Cloud претстација генеративна вештачка интелигенција во серијата Samsung Galaxy S24

Објавена во: После „Школо“ // PR

Samsung Electronics Co., Ltd. и Google Cloud најавија ново повеќегодишно партнерство за да ја донесат генеративната вештачка интелигенција (AI) на Google Cloud до корисниците на паметни телефони Samsung ширум светот. Почнувајќи со серијата Samsung Galaxy S24 претставена на настанот Galaxy Unpacked во Сан Хозе, Калифорнија, Samsung ќе биде првиот партнер на Google Cloud што ќе ги имплементира Gemini Pro и Imagen 2 на Vertex AI преку облак во нивните паметни телефони.

„Google и Samsung веќе долго време споделуваат длабоки вредности околу важноста да се направи технологијата покорисна и достапна за секого. Воодушевени сме што серијата Galaxy S24 е првиот паметен телефон опремен со Gemini Pro и Imagen 2 на Vertex AI“, рече Џангхиун Јон (Janghyun Yoon), корпоративен EVP и раководител на софтверската канцеларија на Mobile eXperience Business во Samsung Electronics. „После месеци ригорозни тестирања и конкурентна евалуација, тимовите на Google Cloud и Samsung работеа заедно за да го испорачаат најдоброто искуство со вештачка интелигенција на Galaxy засилено со Gemini.“

Samsung е првиот партнер на Google Cloud кој го имплементира Gemini Pro на Vertex AI за потрошувачите. Изграден од основата за да биде мултимодален, Gemini може да генерализира и беспрекорно да разбере, да работи и да комбинира различни видови информации, вклучувајќи текст, код, слики и видео. Почнувајќи од изворните апликации на Samsung, корисниците можат да ја искористат функцијата за сумирање во апликациите Notes, Voice Recorder, and Keyboard. [1] Gemini Pro на Vertex AI му обезбедува на Samsung значајни функции на Google Cloud, вклучувајќи безбедност, сигурност, приватност и усогласеност на податоците.

Корисниците на серијата Galaxy S24, исто така, можат веднаш да имаат придобивки од Imagen 2, најнапредната технологија на Google за дифузија на текст во слика од Google DeepMind досега. Со Imagen 2 на Vertex AI, Samsung може да донесе безбедни и интуитивни можности за уредување фотографии во рацете на корисниците. Овие функции може да се најдат во Генеративно уредување[2] во Галеријата на S24.

Како дел од ова партнерство, Samsung е исто така еден од првите клиенти што го тестираше Gemini Ultra, најспособниот и најголемиот модел на Google за најсложени задачи. Серијата S24 ќе користи и Gemini Nano, LLM на уред испорачан како дел од оперативниот систем Android 14, најефикасниот модел на Gemini за задачи на уредот.

„Заедно со Samsung, Google Cloud гледа огромна можност генеративната вештачка интелигенција да создава значајни мобилни искуства кои ја стимулираат и зајакнуваат поврзаноста и комуникацијата за милиони луѓе“, рече Томас Куријан (Thomas Kurian), извршен директор на Google Cloud. „Со Gemini, програмерите на Samsung можат да ги искористат светската инфраструктура на Google Cloud, врвните перформанси и флексибилноста за да испорачаат безбедни, сигурни и привлечни генеративни апликации со вештачка интелигенција на паметните телефони на Samsung“.

За Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung го инспирира светот и ја обликува иднината со трансформативни идеи и технологии. Компанијата го редефинира светот на телевизорите, паметните телефони, носивите уреди, таблетите, апаратите за домаќинство, мрежните системи и меморија, LSI системите, лиените и LED решенија и обезбедува беспрекорно поврзано искуство низ својот SmartThings екосистем и отворената соработка со партнерите. Најнови вести на Samsung Newsroom:

http://news.samsung.com. 

За Google Cloud

Google Cloud ја забрзува способноста на секоја организација дигитално да ги трансформира својот бизнис и индустрија. Испорачуваме решенија за претпријатија што ја користат врвната технологија на Google и алатки кои им помагаат на програмерите да работат на оддржлив начин. Корисниците од над 200 земји и територии се потпираат на Google Cloud како нивен доверлив партнер за да овозможат раст и да ги решат нивните најкритични деловни проблеми.


[1]Функциите на Galaxy AI може да бараат интернет конекција, најавување на сметката Samsung и/или ажурирање до најновата верзија на Android. Функционалноста на производот може да зависи од поставките на апликацијата и уредот. Некои функции можеби не се компатибилни со одредени апликации или да бараат дополнително преземање софтвер, како што се јазичните пакети. Достапноста на услугата може да се разликува од земја, регион или пазар. Точноста на резултатите не е загарантирана. За детални спецификации и услови, погледнете ја вашата локална веб-страница на Samsung.

[2]Генеративното уредување бара мрежна врска и најавување на сметката на Samsung. Уредувањето со генеративно уредување резултира со промена на големината на фотографијата до 12 MP. Се појавува видлив воден печат на сликата по нејзиното зачувување со цел да се покаже дека сликата е генерирана од вештачка интелигенција. Точноста и сигурноста на генерираниот резултат не се гарантирани.

ПР објава

Објавена во: После „Школо“ // PR

Можеби ќе ве интересира: