СИМПАТИЈА НА НЕДЕЛАТА: Тамара Стојковска - девојката од бендот Страна Б!

СИМПАТИЈА НА НЕДЕЛАТА: Тамара Стојковска - девојката од бендот Страна Б!

Објавена во: Мода // Crush Of The Week

22 годишната Тамара Стојковска од Битола е наша овонеделна симпатија. Таа ги завршува студиите на Факултетот за музичка уметност во Скопје, на отсек музичка теорија и педагогија.

Од 7 годишна возраст се впушта во музичкиот свет, но во своето детство посетувала и часови по глума во театарот Дел Арте во Битола. 


Таа зад себе има два кавери за песните „Ако одам во Битола“ и „Кога те нема“, а веќе на 5 јуни ја најавува својата прва песна „Друга ѕвезда“.


Освен самостојното изведување на музика, Тамара е член на бендот Страна Б, но дел е и од професионалниот хор „Про Арс“.


Објавена во: Мода // Crush Of The Week

Можеби ќе ве интересира: