Топ 10 мејкап трендови за 2020: Како да ги нашминкате очите, а како усните?

Топ 10 мејкап трендови за 2020: Како да ги нашминкате очите, а како усните?

Објавена во: Мода // Moj стил

Предвидувањата се тука - вака ќе се шминкаме во 2020 година.

Некои од овие трендови не се воопшто лоши! Едноставно можеш да си ги прилагодиш на себе и својот карактер. Овие 10 трендови ќе бидат најбарани, а во продолжение дознај за што станува збор.

# Туш што лебди

# Сенката што ја нанесуваш на очите да изгледа како да е направена со водени бои

# Една тематска боја за цело лице

# Кафено омбре на усните

# Тенки веѓи

# Многу црно моливче под очите

# Драматичен мејкап на очите

# Зголемување на усните со помош на молив за усни и кармин

# Бел туш

# Колку поголеми трепки - толку подобро

Објавена во: Мода // Moj стил

Можеби ќе ве интересира: