Во секој хотел каде што престојува има само едно барање: Принцот Хари ќе ве воодушеви!

Во секој хотел каде што престојува има само едно барање: Принцот Хари ќе ве воодушеви!

Објавена во: Moj стил, Семејство

Кога си член на кралското семејство можеш да имаш навистина секакви побарувања, но Хари не е толку многу луд.

Принцот Хари за време на своите работни патувања често престојува во хотели, а во секој хотел во кој што престојува мора да биде исполнето, едно навистина посебно барање.

Имено, на него му е важно во хотелот во кој престојува, за време на неговиот престој, да ја намалат употребата на пластика што е можно повеќе. Оваа мала тајна на Хари ја откри негов близок пријател и поло партнер, Начо Фигуерас.

„Хари и јас престојувавме во еден хотел ноќта пред натпреварот. Видов како разговара со некој од персоналот и тогаш им го кажа тоа. 'Видов дека во шољичката утринско кафе фобив пластична лажичка. Исто така, маичката ми се врати од перење во пластична вреќичка.' - раскажа Фигуерас и додаде дека Хари го замолил ваквата непотребна употреба на пластиката, барем што се однесува до него и додека престојува во хотелите, треба да се намали на минимум.

Дефитивно прицот Хари е еден од оние луѓе кои се грижат за планетата Земја и за намалување на загадувањето.

Објавена во: Moj стил, Семејство

Можеби ќе ве интересира: