А1 Македонија преку A1 Групацијата соработува со SentinelOne ® за да ја трансформира интернет заштитата на крајните уреди на корисниците

А1 Македонија преку A1 Групацијата соработува со SentinelOne ® за да ја трансформира интернет заштитата на крајните уреди на корисниците

Објавена во: После „Школо“ // PR

А1 Дигитал, член на А1 Групацијата, специјализирана за ИТ решенија, со задоволство објавува ново партнерство со SentinelOne (NYSE:S), глобален лидер во доменот на сајбер безбедност. Со ова партнерство, сите деловни сегменти и во Македонија, од мали и средни претпријатија до големи корпорации и државни организации, ќе имаат можност да користат управувана напредна интернет заштита на крајните точки која што е базирана на вештачка интелигенција.

 „Повеќе од 11.000 јавни и приватни организации се потпираат на SentinelOne за да се заштитат од сајбер закани“, вели Роланд Стрит, регионален потпретседател за Централна Европа. „Многу сме среќни што се здруживме со А1 за да обезбедиме водечки решенија на пазарот кои им овозможуваат на нашите заеднички клиенти да се одбранат од зголемениот број малициозни напади во денешната состојба на закани кои брзо настануваат и да го обезбедат својот бизнис во претпријатието“.

Томас Снор, директор за безбедност во A1 Дигиталl: „Со воведувањето на нашата нова управувана SaaS понуда„ A1 Endpoint Protect “, A1 Групацијата ќе ги подигне стандардите на пазарот за сајбер-безбедност: лесни за користење, автоматизирани, интелигентни - но сепак комплексни и високо напредни во позадина, во соработка со водечки глобален вендор. Им даваме огромна вредност на нашите клиенти со највисока експертиза во индустријата, ангажирани во ова управувано решение.“

Треба да се напомене дека во денешниот дигитален свет, повеќето сајбер-напади започнуваат од уредите на корисниците. Секојдневно сме сведоци на појава на нови малициозни софтвери (malware)  но и на таканаречени malwareless напади, кои предизвикуваат сериозни последици во деловното работење, како што се протекување на податоци и огромни финансиски загуби. Поседувањето силна и сигурна заштита на крајната точка е од клучно значење за одбрана од овие закани. Широката експертиза во доменот на сајбер-безбедност во рамките на А1 Групацијата и А1 Македонија во комбинација со врвната технологија на SentinelOne овозможи лансирање на 3 видови на управувани сервиси:

- A1 Endpoint Protect Core е наменета за организации кои сакаат да заменат застарени антивирус или next-generation антивирус решенија со напредна EPP заштита која е поефективна и поедноставна за управување. Core исто така овозможува основни EDR функционалности, со што веќе во основната лиценца се поврзани EPP+EDR функционалности. Threat Intelligence исто така е вклучен во основната Core лиценца.

- A1 Endpoint Protect Control е наменета за организации кои имаат потреба од дополнителни безбедносни функционалности кои не се вклучени во основниот A1 

-Endpoint Protect Core сервис, со додавање на “security suite” функционалности за контрола и менаџирање на крајните уреди.A1 Endpoint Protect Complete е наменета за организации кои имаат потреба од најсовремено управувано XDR (Extended Detection and Response) решение.

SentinelOne континуирано е рангиран како лидер во доменот на сајбер безбедност. Покрај тоа што во 2023година,  трета година по ред беше позициониран како лидер во магичниот квадрант на Gartner за платформи за заштита на крајните точки во 2023 година , компанијата неодамна беше призната доби награда Gartner Peer Insights Customers’ Choicе (платформа за безбедност која е највисоко оценета од страна на корисниците). SentinelOne - Singularity Platform за сајбер-безбедност базирана на вештачка интелигенција постигна врвни резултати во повеќе независни тестови за сајбер-безбедност, вклучувајќи ја и Мitre 2023 ATT&CK евалуацијата во која постигна 100 проценти во домен на превенција и откривање.

За продуктите достапни и преку А1 Македонија повеќе информации можете да најдете на www.a1.mk


Објавена во: После „Школо“ // PR

Можеби ќе ве интересира: