Адактар​​ откри: Девојки од внатрешноста ми доаѓаат пред брак и повеќето од нив го бараат истото

Адактар​​ откри: Девојки од внатрешноста ми доаѓаат пред брак и повеќето од нив го бараат истото

Објавена во: Мода // In and Out

Неговата уметност „купи“ и познати и анонимни жени, кои се подготвени да чекаат со месеци само за да имаат совршени веѓи. Адам Адактар открива кој тренд ќе биде доминантен ова лето, што е засенчување на очните капаци и зошто толку често гледаме веѓи кои изгледаат неприродно.

Кога убава жена ќе ги „среди“ веѓите и ќе се уништи, која е најчеста причина за тоа?

Не е најчеста, но можеме да кажеме дека единствената причина е што оди на непроверени места.

Зошто веѓите на жените во Србија често изгледаат неприродно и се претерано нагласени?

Затоа што жените од нашите простори, неколку од нив, да не речам сите, сакаат да прават нешто што во жаргон би се нарекло 'за сите пари', но фала богу, тоа време помина. Имавме големо влијание на тоа. Како што веќе сите знаат, ние први ги укинавме коцките на почетокот на веѓите и донесовме нов тренд.

Кои се чекорите за отстранување на лошо направените веѓи и колку долго трае процесот?

Сакаме да инвестираме многу во нашиот бизнис. Успеавме први да донесеме еден од најквалитетните ласери на нашиот пазар. Станува збор за ласер од најновата генерација кој отстранува секаков вид пигмент. Сега е многу полесно да се отстранат секаков вид веѓи.

Што точно е сенката за очи која често се споменува во вашите објави на социјалните мрежи?

Засенчувањето на капаците, за да можете лесно да ме разберете, може да се класифицира под група постојани ајлајнери. Тоа го кажав само за да ме разберете, бидејќи суштински е тотално различен од постојаниот ајлајнер. Засенчувањето на очните капаци е сенка во насока на природен раст на трепките. Значи, трепките со таа сенка изгледаат многу подебели и всушност окото добива своја форма.

Дали мажите денес се почесто ваши клиенти отколку порано и со какви барања најчесто доаѓаат?

Генерално, се разбира, повеќето од моите клиенти се женски, но имаме и пристоен број на мажи кои доаѓаат на третмани.

Правите и отстранување на тетоважи. Можете ли да споделите со нашите читатели смешна анегдота/приказна што го натерала клиентот да ве контактира за оваа постапка?

Како што напоменав, имаме навистина добар ласер, па меѓу другото го користиме и за отстранување на тетоважи. Можеби приказната што би ви била најинтересна да ја раскажеме е дека клиентките, главно од помалите градови, што секако не е секогаш така, сакаат да дојдат да ги отстранат тетоважите со името на нивниот поранешен партнер, обично пред да се венчаат со нов партнер.

Во прилог неколку фотографии од неговата работа:Фото:promo/adaktar

Објавена во: Мода // In and Out

Можеби ќе ве интересира: