„Ако целиот свет може да се воздржи да не излезе од дома четири недели, ќе можеме да го запреме коронавирусот„: Порачува кинескиот експерт

„Ако целиот свет може да се воздржи да не излезе од дома четири недели, ќе можеме да го запреме коронавирусот„: Порачува кинескиот експерт

Шефот на кинескиот тим на клинички експерти за „Ковид-19, Чан Венхун,  им порача на европските земји дека можат да заборават дека пандемијата ќе заврши во блиска иднина, и наместо тоа, да се подготват за битка која би можела да трае до две години, пренесува Sout China morning.

„Сосема е нормално вирусот повторно да се појави и да исчезне, и ако сето тоа трае една или две години. Заборавете дека пандемијата во Европа ќе заврши наскоро “, рече кинескиот експерт.

Целиот текст може да го прочитате на Машки магазин.

Можеби ќе ве интересира: