Бебе гениј собира и одзема трицифрени броеви: Начинот на кој ги пресметува е импресивен (ВИДЕО)

Бебе гениј собира и одзема трицифрени броеви: Начинот на кој ги пресметува е импресивен (ВИДЕО)

Ова мало девојче е навистина неверојатно! Воодушеви безброј луѓе со начинот на кој ги собира и одзема броевите!

Иако изгледа како да има само 2 години, нејзините математички таленти се повеќе од очигледни. Нејзината умешност во собирањето на трицифрени броеви е навистина импресивна, а нејзиниот начин на пресметување ќе ве остави без здив.

Во видеото кое стана вирално, ова девојче ги покажува своите неверојатни способности. Потребни ѝ се неколку секунди за да реши 5 сложени математички задачи. Дури ни делењето не ѝ преставува проблем. Нејзиниот неверојатен талент и вештина во математиката се навистина фантастични.

Дури иако е на почетокот од својот образовен пат, можеме само да замислиме што ќе постигне ова девојче во иднина. Со ова ниво на талент, сигурно ќе биде една од најуспешните математичарки на својата генерација. Кој знае, можеби ќе биде првата личност која ќе успее да реши некои од најтешките математички проблеми на светот.

фото: Принтскрин / Инстаграм

Можеби ќе ве интересира: