Бездомник влегол во ресторан за да побара остатоци од храна: Она што го добил, стана вирално на социјалните мрежи

Бездомник влегол во ресторан за да побара остатоци од храна: Она што го добил, стана вирално на социјалните мрежи

Објавена во: Совети // Семејство


Човекот побарал остатоци од храна во еден ресторан, но добил многу повеќе од тоа.

Помагањето на бездомниците е нешто што некои од нас сакаат да го прават, а некои го избегнуваат од лични причини. Но, кога еден бездомник влегол во ресторан за брза храна во Тенеси, доживеал големо изненадување.

Човекот побарал остатоци од храна, но добил многу повеќе од тоа.

Таткото и ќерката кои биле заедно во ресторанот биле сведоци на прекрасните дела на менаџерот на смена. Таткото Џои Мастејн ја објавил целата приказна на Фејсбук веднаш штом стигнале дома.

„Денес ја однесов Стела во ресторан. Многу често одиме таму заедно. Чисто е, храната е добра, а имаат и одлично игралиште за деца. Кога завршивме со оброкот и таа се подготвуваше за десерт играјќи си со другите деца, по што отидовме по сладолед. Сакаше да седне на маса и да го јаде (иако најчесто го јаде додека се возиме дома), а овој пат ми беше многу драго што таа го одбра тоа. Седевме блиску до местото каде влезе бездомник и праша дали имаат дополнителна храна или остатоци. Неговите чевли беа покриени со кал и излитени. Косата му беше мрсна, а брадата голема. Луѓето околу него го избегнуваа, но тоа не го спречи да биде добар со нив. Зборуваше со луѓе кои нервозно го бркаа, а имаше насмевка на лицето додека го чекаше менаџерот на смена“. Се чинеше дека ништо не го потресе тој бездомник. Она што можев да го слушнам е дека сопственикот му рекол на бездомникот дека ќе му даде целосен топол оброк, а не само остатоци или дополнителна храна. Тој само го замоли да се помолат заедно.

Откако бездомникот се согласил, сопственикот не дочекал да се расчисти народот, ниту го повикал настрана. Тогаш сфатив дека овој ресторан не е таму само за профит, туку тие го користат она што го имаат за да ја рашират пораката на луѓето, да се добри и да помагаат на оние кои немаат. Обожавам да ја учам ќерка ми животни лекции и во исто време сакам да бидам таму за да гледам како другите христијани ја учат“. Напиша овој човек.

Фото:screenshot

Објавена во: Совети // Семејство

Можеби ќе ве интересира: