Безусловна љубов: Шестгодишно момче скока од радост кога дознава дека може да донира коскена срценива на болната сестра (ВИДЕО)

Безусловна љубов: Шестгодишно момче скока од радост кога дознава дека може да донира коскена срценива на болната сестра (ВИДЕО)

Објавена во: Совети // Семејство

Едно шестгодишно момче било превозбудено кога дознало дека ќе го спаси животот на својата помала сестра со дарување на коскена срцевина.

Кејден, скокаше нагоре и надолу од среќа кога дозна дека е совршен за да биде дарител на матични клетки за Џози.

Девојчето се бори со акутната лимфобластна леукемија од својата 11-та година. Нејзиното семејство се надеваше на најдоброто кога девојчето беше во ремисија, која траеше околу 2 години. За жал, нејзиниот рак се вратил.

Кејден бил пресреќен дека тој ќе биде оној што ќе го спаси животот на својата сестра како дарител на матични клетки.

Членовите на семејството го нарекуваат „јунакот на Џози“ додека се подготвува за трансплантација на коскена срцевина.

Некои коментатори на интернет беа загрижени за здравјето и безбедноста на Кајден за време на овој процес, но трансплантацијата на коскена срцевина обично не е голем ризик за дарителот. Еден корисник истакна дека природата на постапката би била како дарување крв.

Според Клиниката во Кливленд, процесот на донација на коскена срцевина не е болен и не трае премногу долго за да се закрепне. Може да биде многу тешко да се најде дарител, па Џози има голема среќа што го има совршеното совпаѓање со нејзиниот голем брат!

Толку е трогателно да се види радосната подготвеност на Кејден да биде дарител на матични клетки за неговата помала сестра. Браќата и сестрите се навистина подарок! Им посакуваме најдобро на двајцата додека минуваат низ трансплантацијата на коскена срцевина.


Објавена во: Совети // Семејство

Можеби ќе ве интересира: