Богата мајка дознала дека син ѝ ги исмејува сиромашните деца: Сите и честитаат на казната

Богата мајка дознала дека син ѝ ги исмејува сиромашните деца: Сите и честитаат на казната

Објавена во: Совети // Семејство

Една побогата мајка дознала дека нејзиниот разгален син малтретирал и исмевал сиромашни деца на училиште, па помислила на соодветна казна, но таткото на момчето не се согласил, па го прашал тимот на Редит дали донела добра одлука.

„Јас прилично добро стојам, а таткото на мојот син е многу богат, па алиментацијата ми дозволува да го купам најдоброто на син ми. Овој месец бев известена од училиштето дека мојот син малтретира и исмејува посиромашни деца, оние што родителите ги носат на училиште со ефтин автомобил или оние што не може да си дозволат брендирана облека. Бев згрозена и разговарав со него за тоа. Тој нема со што да се гордее затоа што нема работа, заштеда, инвестиција, лично богатство. Тој едноставно имал среќа што се родил во добри околности и тоа е сè “, напиша таа.

Мајката продолжи да објаснува дека го натерала синот да им се извини на тие деца, но му додала уште една казна.

„Одлучив и оваа година да не му купам брендирана облека. Нема да го возам на училиште со Порше или Јагуар, туку со стар џип. За сите активности со кои ќе се занимава, нема да му купиме нова опрема, туку ќе ја изнајмиме“, наброја таа.

Синот, се разбира, веднаш се побунил, тврдејќи дека неговите пријатели на училиште ќе му се смеат.

„Иако неговиот татко главно е отсутен и не се меша во воспитувањето на неговиот син, тој дознал дека неговиот син вози во „крнтија“ и дека вежба во позајмена опрема. Тој не се согласува со таа казна затоа што тврди дека е важно каков впечаток ќе остави и верува дека оваа казна ќе биде белег за нашиот син до крајот на животот“, заклучува мајката.

Повеќето луѓе застанаа на страна на мајката и многумина и честитаа за тоа.

„Одлична казна е“, „Да, ќе го обележува цел живот, но не на лош начин. Ќе научи што е понизност“,„ Ме малтретираа на училиште и мислам дека е прекрасно што го учиш својот син дека не треба да се прави тоа “, беа некои од одговорите. (индекс.хр)

Објавена во: Совети // Семејство

Можеби ќе ве интересира: