Девојче на само 10 години во еден ден собори три Гиносови рекорди: Како не ѝ се врти?

Девојче на само 10 години во еден ден собори три Гиносови рекорди: Како не ѝ се врти?

Чен Жујанг од Кина е чудо од дете...

Девојчето од гума успеа во еден ден да постави нови рекорди во Гинисовата книга.

Инаку таа одлично се снајде во гимнастика. Намерата ѝ била со правење на салта да се запише во книгата на нови рекорди.

Првата дисциплина во која била успешна е бројот на направени салта во една минута. Успеала да се преврти 44 пати за 60 секунди.

Се одморира од вртење, но не и од виткање. Повторно станува збор за достигнување во една минути, а во прашање е бројот на цветови кои ќе ги собере со заби, виткајќи се наназад - нов поставен рекорд со 22 цвета.

Третиот и најтежок следувал во големото финале. Најбрзо преминување на 20 метри со салта.

За тоа колку време ѝ било потребно на Чен да го собори третиот рекордот погледнете во видеото во продолжение:


Можеби ќе ве интересира: