Девојка ја покажала четката за пудра на мајка ѝ: Ја користи повеќе од 4 години, а никогаш не ја измила (ВИДЕО)

Девојка ја покажала четката за пудра на мајка ѝ: Ја користи повеќе од 4 години, а никогаш не ја измила (ВИДЕО)

Објавена во: Мода // Moj стил

Никогаш немојте да користите вакви четкички...

Ако за нешто би требало да водите грижи, тогаш тоа е хигиената. Оваа девојка покажа како изгледаат четкичките за шминкање на нејзината мајка, која никогаш не ги измила, а ги користи повеќе од 4 години.

Кога нанесуваме нешто на лицето, секогаш треба да бидеме сигурни дека тоа нешто е чисто. Исто така не смееме со валкани раце да се допираме по лицето, а особено не да нанесуваме шминка со валкани четки. Една девојка сними видео во кое ги покажува четките на својата мајка, која никогаш не ги измила, а која ги користи повеќе од 4 години користејќи ги секојдневно. Тие четкички се во ужасна лоша состојба, особено онаа со коа мајката ја нанесувала пудрата на лицето.

Девојката морала повеќе пати да ја мие одново четкичката, бидејќи никако не можеле да испере количината од сува пудра која влегла во секое влакно од четкичката. Изгледа навистина ужасно, а не сакаме ни да размислуваме за количината на бактерии кои се насобирале на неа. Со ваква четка никој не би смееле да нанесувате пудра на лицето, а препорачливо е една неделно да се мијат четкичките, за да не почувствувате последици на лицето поради валканите четки.

фото: Принтсркин / ТикТок

Објавена во: Мода // Moj стил

Можеби ќе ве интересира: