Голем месечен хороскоп за Ноември: Дознајте што го очекува вашиот знак

Голем месечен хороскоп за Ноември: Дознајте што го очекува вашиот знак

Во ноември нè очекува силна шкорпинска енергија со првото затемнување во последниот дел од годината.

На самиот почеток на месецот Меркур излегува од ретроградната сенка (3 ноември) и веднаш потоа влегува во Скорпија (6 ноември). Истиот ден Венера ќе премине од Стрелец кон Јарец, каде што ќе остане до 7 март 2022 година.

Во текот на претпоследниот месец од годината не очекуваат напнати аспекти меѓу Сатурн во Водолија и Марс и Меркур во Шкорпија, но и напнати аспекти на Уран кон овие планети. Исто така, ова е месецот кога ќе се случи делумното затемнување на Месечината, на 27-ми степен на Бик (19 и 20 ноември), што ќе биде кулминација на потребата да се биде безбеден, финансиски сигурен и стабилен. Пред да влеземе во периодот на затемнување, Младата Месечина ќе игра на 12-тиот степен на Шкорпија.

Овен

Ноември нема да биде лесен за Овенот, но секако ќе ја реши донекаде нестабилната ситуација на полето на финансиите. Веднаш на почетокот, младата месечина во Шкорпија ќе го нагласи полето на долгови или она што најмногу ќе му недостига на Овенот. Тука се во прашање интимноста, сексот, парите, но и самодовербата. Марс ќе помине низ знакот на Шкорпија, па припадниците на првиот хороскопски знак ќе бидат многу помотивирани да го добијат она што го наумиле. Ноември можеме да го наречеме месец на криза, но и некаква преродба што директно води до промени во плановите и нови прилагодувања. Бидејќи Уран ќе биде важен фактор во оваа месечина, Овенот ќе има одредени ненадејни трошоци и обврски на работното поле уште на почетокот на месецот.

Концентрацијата на планетите на полето што означува животни кризи ќе укаже на најслабите точки на овој знак. Бидејќи Скорпијата го предизвикува најлошото и најдоброто кај другите, Овенот ќе биде под притисок во текот на ноември, но и подготвен да се бори без никаков сомнеж во себе и во сопствените способности. Во текот на ноември потребна е претпазливост при возење и во секаков вид парични трансакции.

Нападите на Сатурн во Водолија кон планетите во Шкорпија, за Овенот ќе означат период на изолација од другите, но и своевиден притисок поради сериозни обврски. Бидејќи Овните се тие кои поминуваат низ ѕидот со глава, овојпат би било пожелно да застанат во одреден момент (особено од 1 до 10 ноември) бидејќи во овие планетарни поставки можат само да загубат. Секој обид да се заобиколи одговорноста или бунт против авторитетот (на пр. на работа) може да резултира со загуба. Ова е идеално време во кое Овните имаат одлична можност да ја совладаат лекцијата за трпение и планирање.

Откако Венера ќе се пресели во знакот Јарец, оние кои штотуку влегле во врската ќе преминат на повисоко ниво, додека оние кои долго време се зафатени ќе бидат фокусирани на работата како и на функционалноста и подобрата организација во самите врски. Позитивното влијание на Уран во Бик кон Венера во Јарец може да биде среќна помош во форма на пари или подароци, од партнер или пријател.

Бидејќи затемнувањето на Месечината ќе продолжи да биде поврзано со полињата на заработка и долг, кулминацијата може да укаже на некои ненадејни решенија кои бараат промена на плановите и враќање на некој вид работа . Ова може да биде олеснување од секаков вид во притисокот што го создава Младата Месечина на почетокот на месецот.

Преминот на Сонцето и Меркур во знакот Стрелец и нивната комбинација на крајот на месецот укажува на многу подобра атмосфера во која ќе се најде Овенот. Тоа би можеле да бидат преговори или договори кои го чекале вистинскиот момент, како вистинска подготовка за затемнувањето што следи на почетокот на декември.

Бик

Фокусот овој месец ќе биде на полето на партнерствата, а тоа веднаш ќе започне со кризата. Преминот на планетите во знакот на Шкорпија за Бик обично го претставува моментот кога тие почнуваат да сфаќаат што не е во ред со постоечките или потенцијалните врски.

Младата Месечина со Меркур и Марс во Шкорпија за Бикот ќе означи период кога потенцијално ќе се караат нагоре и ќе ја поттикнат правдата во љубовните и деловните односи. Силната љубомора, но и страстите ќе проникнат во многу разговори, додека недовербата ќе биде една од главните причини за можни несогласувања.

Исто така, сето тоа може да се прелее и на полето на деловните односи и обврски, па ќе има притисоци од конкурентите или претпоставените кои намерно го отежнуваат животот. Во овие ситуации потребно е да се оддалечиме од ситуацијата која предизвикува потешкотии и од доволна дистанца зошто се присутни толку силни и директни реакции.

Притисокот на Сатурн и Марс носи потенцијал за стрес и грижа за можните животни тестови и предизвици. Може да има чувство на ограничување или оптоварување со одредени должности и одговорности. Најважно ќе биде да се избегне одолговлекување и песимизам. Би било пожелно обврските да се исполнуваат со трпение, одлучност и силна работна етика.

Исто така, Марс во Шкорпија против знакот Бик носи отпор од другите доколку има премногу себичност или пасивност. На другите може да се гледа како пречка на патот или како противници на волјата на припадниците на овој знак, па би било добро да се избираат битки повнимателно. Компромисното или тактичкото повлекување може да биде најдобро, а вежбањето и напорната работа можат да ја ублажат напнатоста, но исто така е важно да се избегне напор и преземање ризици.

Венера во Јарец ќе го зајакне Бикот, па уживањето и задоволувањето на потребите ќе го најде во организирање и прераспределување на трошоците. Исто така, ова ќе биде периодот кога припадниците на овој знак ќе се свртат кон потрадиционален тип на однесување и однесување во врските. На прво место, ќе има интерес за некое хоби или некоја вештина што ќе можат да ја заработат, додека одмор и задоволство ќе најдат во корисни и креативни активности.

Напнатиот период кој ќе биде под влијание на Уран во Бик (13-17 ноември) носи неочекувани и возбудливи средби или настани кои се прилично изненадувачки и го поместуваат теренот. Прилагодувањето на какви било промени бара дополнителен напор, а секоја возбуда може да ги истроши нервите и трпението. Иако на почетокот ваквите настани изгледаат вознемирувачки, сепак е можно да се надминат со нешто поотворен став и поприлагодливо однесување.

Затемнувањето на Месечината во Бик ги доведува постојните односи до израз. Ако темата е врската која е влезена во рутината која моментално е извор на кризата, тогаш лунацијата ќе ја нагласи потребата партнерите да соработуваат со менување на нешто поврзано со начинот на нивното однесување, но и расчистување на некои сомнежи. Во преден план е посветеноста и стабилноста на врската, што ќе ги доведе припадниците на овој знак во потрага по најрационални решенија. Некои членови кои имале понестабилни односи во минатото можат да размислуваат за пријателско раскинување и нешто полесни начини за разделба под влијание на ова лутање, додека оние кои се слободни ќе имаат одлична позиција за нов, поенергичен почеток.

Со преминот на Сонцето и Меркур во знакот Стрелец, Бикот потенцијално ќе може да се фокусира на парите, но и на иднината на емотивните врски.

Близнаци

Ноемвриското собирање на планетите во Шкорпија на Близнаците ќе им донесе фокус на секојдневните обврски, работата и здравјето. Бидејќи во овој знак ќе биде и нивниот владетел Меркур, припадниците на овој знак најмногу енергија ќе вложат во ментални активности кои бараат истражување, потрага по вистината, но и поларизација на мислата која дели се на црно или бело. Енергијата на Скорпијата ќе влијае и на здравјето, а до 23 ноември сигурно е дека некои стари, лоши навики ќе бидат заменети со некои нови и поздрави.

Младата месечина во Шкорпија само го нагласува периодот на целосна регенерација и трансформација на полето на лошите навики, но и периодот кога Близнаците ќе отфрлат некои лоши навики во комуникацијата. Со оглед на тоа што планетите во Шкорпија силно влијаат на аспектите и на ова поле, околу 10 ноември можен е конфликт или повреда токму на работното место. Исто така, некои изненадувања се можни помеѓу 13 и 17 ноември кога и Марс и Меркур ќе добијат аспект од Уран во Бик. Ненадејноста и изненадувањата ќе бидат поврзани со работата и кариерата. Од друга страна, овие аспекти можат да бидат добри за секаков вид на истражување, третман, како и за секаков вид учење.

Венера во Јарец ќе транзитира низ полето на долгови и секс, па периодот до март 2022 година ќе биде голем предизвик и за инвестиции и за блискост во партнерствата. Бидејќи Сатурн ја води главната приказна, неопходно е да се дефинираат неговите цели и да се направи подобра организација заради подобро функционирање. Поминувањето на Венера низ природното осмо поле може да им донесе на Близнаците афери и кратки авантури со некои луѓе од минатото. Добрите аспекти на планетата на љубовта со Уран во Бик и Марс во Шкорпија го засилуваат лесното влегување во емотивните врски, кои можеби не се толку тешки и напорни, но секако ќе бидат предизвикувачки.

Затемнувањето на Месечината и Полната Месечина во Бик ја носат кулминацијата на ситуациите кои започнаа на почетокот на месецот. Темите кои ќе бидат актуелни во тој период се поврзани со парите и стабилноста, па Близнаците можат да ја свртат страницата во оваа област од животот.

Преминот на Сонцето и Меркур во знакот Стрелец кон крајот на месецот носи спокојство и нешто поголемо забрзување на полето на партнерството, како деловно, така и емотивно. На крајот на ноември, Близнаците би можеле да имаат полни раце работа, но и малку напорен распоред.


Следна страна

Можеби ќе ве интересира: