Кој е најубав на светот? Пластичен хирург вели дека овие 10 познати дами имаат најубави лица (ФОТО)

Кој е најубав на светот? Пластичен хирург вели дека овие 10 познати дами имаат најубави лица (ФОТО)

Објавена во: Мода // Moj стил

Тие се многу блиску до совршенство! Барем, така вели пластичниот хирург кој ги проучуваше фотографиите од познатите личност во потрага по оние кои изгледаат најубаво и најсовршено. 

Стандардите за убавина постојано се менуваат, но технијата што ја користи овој пластичен хирург постои со години. За да утврди кој има најсовршено и најубаво лице, британскиот пластичен хирург се водел по „златниот просек“, пишува „Brightside“. Станува збор за математично мерење кое се користи за да се открие колку некој (или нешто) е пропорционално. Колку вашето лице е пропорционално, толку е попријатно за око, односно се смета за посовршено. 

Никој нема 100 проценти пропорционално лице, но некои се многу блиску до него. „Златниот просек“ е техника која датира од Античка Грција и се користи за пресметување на златната средина. Кој според ова има најубаво и најсовршено лице? Одбројвуњето го започнуваме од последната, најмногу совршена убавица, а последна во листата ќе биде онаа чие лице е најубаво и најсовршено.

# Хојон Јунг - 89.63 проценти совршено лице

фото: Инстаграм / hoooooyeony

# Дипика Падуконе - 91.22 проценти совршено лице

фото: Инстаграм / deepikapadukone

# Ким Кардашијан - 91.28 проценти совршено лице

фото: Инстаграм / kimkardashian

# Џордан Дан - 91.39 проценти совршено лице

фото: Инстаграм / jourdandunn

# Тејлор Свифт - 91.64 проценти совршено лице

фото: Инстаграм / taylorswift

# Ариана Гранде - 91.81 проценти совршено лице

фото: Инстаграм / arianagrande

# Бијонсе - 92.44 проценти совршено лице

фото: Инстаграм / beyonce

# Бела Хадид - 94.35 проценти совршено лице

фото: Инстаграм / bellahadid

# Зендаја - 94.37 проценти совршено лице

фото: Инстаграм / zendaya

# Џоди Комер - 94.52 проценти совршено лице

фото: Инстаграм / jodiemcomer

Објавена во: Мода // Moj стил

Можеби ќе ве интересира: