Кој збор го слушаш во овој звук? Трик во кој секој слуша нешто поинакво, а тајната е во една ситница (ВИДЕО)

Кој збор го слушаш во овој звук? Трик во кој секој слуша нешто поинакво, а тајната е во една ситница (ВИДЕО)

Објавена во: Совети // Тестови

Дали и на тебе ова ти е малку застрашувачко?

Интернетот освен разните визуелни илузии, нуди и такви кои се поврзани со слушање, а мораме да признаеме дека тие можеби се и полоши од оние визуелните. Тоа го докажува и овој звук кој секој го слуша поинаку - некои слушаат дури 4 различни зборови!

Овој звук мораш да го слушнеш - станува збор за трик за нашите умови, односно за звук кој секој го слуша на различен начин! Поточно, станува збор за специфичен изговор на некои зборови, а не можеме точно да кажеме кои, со оглед на тоа што секој ги слуша поинаку.

Овој психолошки трик е изведен на тој начин што кога ќе го слушнеш звукот, ќе го слушнеш тој збор кој во моментот го читаш на екранот.

@angietutorials  Prova con entrambe..! #angietutorials Shoutout to the dead creators using this for likes - Will

@jamieraine_ This is mad try it, do you hear both?? #challenge #foryou #fyp Shoutout to the dead creators using this for likes - Will

Интересно во сето ова е што навистина е така и што сите го слушаат тој збор што го прочитале на екранот во тој момент. Некои слушаат 4 сосема различни зборови кои ни докажуваат колку човечкиот ум може да биде фасцинантен. Па така, веќе не се интересни само оние оптички илузии, туку и овие психолошки трикови кои се насочени директно кон човечкиот ум. Кој збор го слушаш ти?

фото: Shutterstock

Објавена во: Совети // Тестови

Можеби ќе ве интересира: