Комбинацијата од одвие две фризура ќе ја обележи есента: Како да ја стилизирате косата во овој период од годината?

Комбинацијата од одвие две фризура ќе ја обележи есента: Како да ја стилизирате косата во овој период од годината?

Објавена во: Мода // In and Out

Инфлуенсерката Шеј Саливан на Инстаграм сподели фотографии од нејзината нова фризура, која ја нарече „The Brachel“, која е создадена како комбинација од две многу популарни фризура од две различни децении.

„The Brachel“ е, како што пишува „Miss7“, комбинација од две многу омилени фризури од две омилени децении - шишките на Бриџит Бардо од 60-тите и фризурата на Рејчел Фрин од 90-тите.

Предниот дел на фризурата се состои од шишки, кои од страните имаат подолги прамени кои го врамуваат лицето и му даваат убава структура околу веѓите и јаболкниците, а на задната страна има распоредени, испрекинати слоеви, какви што во „Пријатели“ имаше Рејчел Грин.

Оваа фризура е преполна со волумент кој ѝ дава и одредена доза на разиграност, па затоа и не е изненадувачки фактот што со голема брзина стана многу популарна.

Но, колку и да е популарна и прекрасна, сепак е добро да се има на ум дека за стилизирањето на оваа фризура треба да се посвети малку повеќе време. 

фото: Принтскрин / Инстаграм

Објавена во: Мода // In and Out

Можеби ќе ве интересира: