Матурантка од Струмица освои прво место на државен натпревар по Биологија: Верица е гордост на целото училиште

Матурантка од Струмица освои прво место на државен натпревар по Биологија: Верица е гордост на целото училиште

Објавена во: Совети // School zone

На државниот натпревар по биологија кој се одржа на Природно математичкиот факултет во Скопје, ученичката на СОУ „Јане Сандански“ Верица Крстевска од четврта година ја освои првата награда. 

Со успехот на оваа матурантка се гордее и гимназијата во која учи, а тоа го покажаа преку објавата на официјалната Фејсбук страница со која ѝ го честитаа успехот на својата ученичка.


Верица за натпреварувањето се подготвуваше со нејзината менторка, професорката по биологија Василка Хаџи Котарова.

фото: Принтскрин / Фејсбук

Објавена во: Совети // School zone

Можеби ќе ве интересира: