Музички времеплов: Поради најголемиот хит беше обвинета за плагијат - Која песна ја вивна Емина Јаховиќ помеѓу ѕвездите?

Музички времеплов: Поради најголемиот хит беше обвинета за плагијат - Која песна ја вивна Емина Јаховиќ помеѓу ѕвездите?

Објавена во: Stars // Музика

Знаете ли која песна ја вивна Емина Јаховиќ помеѓу ѕвездите?

Станува збор за песната „Дал она знам“, песната која беше објавена на нејзиниот албум „Радије раније“.

Поради истата, Емина беше обвинета за плагијат, бидејќи скоро истата мелодија ја има и грчката пејачка Каити Гарби. Нејзината песна се вика „Fougaro“ и е малку побавна од онаа Емина.

Јаховиќ сними две верзии за оваа песна - оригинална и ремикс, кој е исто така популарен. Песната ја надополни и со спот, кој беше објавен истата кога беше објавена и песната.фото: Принтскрин / Јутјуб

Објавена во: Stars // Музика

Можеби ќе ве интересира: