Музички времеплов: Се потсетуваме на едни од првите македонски евровизиски претставници

Музички времеплов: Се потсетуваме на едни од првите македонски евровизиски претставници

Објавена во: Stars // Музика

Во 2000 - тите тие беа навистина актуелни, па затоа и се најдоа на најголемата музичка сцена и добија можност да ги претставуваат боите на Македонија.

XXL во 2000 - та година ја отпеаја „100% те љубов“ и донесоа еден сосема поинаков звук на Евровизија. Иако не успеаја да ѝ обезбедат на Македонија можност и следната година на настапува на ова музичко натпреварување, оваа нивна песна беше и остана голем хит.


Објавена во: Stars // Музика

Можеби ќе ве интересира: