Наместо во затворен простор, предучилишна едукација и игра во природа: Уписи во тек во новата Шумска градинка на „Колорес“

Наместо во затворен простор, предучилишна едукација и игра во природа: Уписи во тек во новата Шумска градинка на „Колорес“

Објавена во: Совети // School zone

Наместо игра со комерцијални, секојдневни играчки во затворена градинка, игра со предмести кои можат да се најдат во природа. Целта е иста-грижа, стимулција и едукација на мали деца.

Шумската градинка е вид на предучилишна едукација за деца на возраст од три до шест години што се одржува речиси исклучиво на отворено. Без оглед на времето, децата се охрабруваат да играат, истражуваат и учат во шумска средина. Надзорот за возрасни е наменет да помогне наместо да води. 

Да, токму ова сега го има и кај нас. Доколку сакате да му овозможите на вашето дете да посетува ваков вид на градинка, може да го запишете во Forest Kids international private kindergarten која е во рамки на приватните градинки “Светот на Колорес".

Дајте им на вашите деца една поинаква димензија и прекрасно искуство преку кое ќе учат и играат на еден поинаков, природен начин.

Уписите се во тек, важат за деца од 3 до 6 години а стартот е од 01.06.2023.

* ПР - објава

Објавена во: Совети // School zone

Можеби ќе ве интересира: