Направете го овој брз тест со лажица: Ќе дознаете од што боледувате

Направете го овој брз тест со лажица: Ќе дознаете од што боледувате

Објавена во: Совети // Семејство

Тест со лажица, проверете го вашето здравје

Овој едноставен тест со лажица може да открие многу за вашето здравје.

Сè што треба да направите е ова: ставете чиста лажица на јазикот и малку истријте ја.

После тоа, ставете ја лажицата во чиста проѕирна кеса и оставете ја една минута под зрак на силна светлина, или на сонце или под светилка.

По една минута можете да ја видите состојбата на лажицата.

МИРИС

Ако нема дамки или траги и не чувствувате мирис, најверојатно сѐ е во ред со вашето здравје.

Доколку, пак, почувствувате силен непријатен мирис, веројатно имате проблем со стомакот или белите дробови.

Слаткиот мирис покажува дека веројатно имате дијабетес, а ако мириса на амонијак, веројатно имате проблеми со бубрезите.

ДАМКИ

Ако видите бели или жолти дамки во подебел слој, голема е веројатноста да се работи за нарушување на штитната жлезда.

Виолетова дамка обично укажува дека страдате од бронхитис, слаба циркулација или висок холестерол.

Белата дамка укажува дека постои можност за инфекција на респираторниот систем, додека портокаловата е сигнал за бубрежни заболувања.

Секако, сите овие резултати од тестот со лажица, доколку ги видите, мора да се проверат кај лекар за да може да добиете професионална дијагноза. 


Извор: gloria.rs

Објавена во: Совети // Семејство

Можеби ќе ве интересира: