НЕШТО ЧУДНО СЕ СЛУЧУВА СО ФЕЈСБУК: Додавање пријатели само заради гледање туѓи профили

НЕШТО ЧУДНО СЕ СЛУЧУВА СО ФЕЈСБУК: Додавање пријатели само заради гледање туѓи профили

Дел од корисниците на Фејсбук пишуваат дека за неколку минути добиле голем број барања за пријателство, а изгледа дека навистина нешто чудно се случува на Фејсбук.

Проблемот не е само за корисниците во Македонија, туку се чини дека е глобален проблем.


На Твитер се пишува и податокот дека Фејсбук почна да додава луѓе чии профили ги гледаат корисниците.

Според извештаите на корисниците, станува збор за т.н „баг“ на Фејсбук, односно грешка во системот што испраќа барање до сите чиј профил сте го прегледале.


Фото: фреепик

Можеби ќе ве интересира: