Ни создаваа кошмари: Како изгледаат денес најстрашните близначки?

Ни создаваа кошмари: Како изгледаат денес најстрашните близначки?

Објавена во: Stars // Филм

Се сеќавате ли на познатите близначки од филмот „The Shining“ на Стенли Кјубрик? Денес не занимаваат со глума, а неодамна наполнија 51 година.

Сите љубители на хорор филмовите се сеќаваат на близначките од кои нема човек кој не се уплашил. Филмот „The Shining“ на Стенли Кјубрик, кој е заснован на истоимениот роман од писателот Стивен Кинг, направи многумина од нас да имаат вистински кошмари.

Популарните близначки Луиз и Лиса Бурнес неодамна наполнија 51 година. Денес не се занимаваат со глума, а имаа само 12 години кога Стенли ги ангажираше за потребите на филмот.

фото: SUPPLIED BY LMK / LANDMARK / PROFIMEDIA

Режисерот бил сигурен дека хотелот не може да биде морничаво место без две девојчиња кои се држат за раце и стојат на крајот од долгиот ходник.

„Ние сме природно морничави. Но, вежбавме за таа сцена да биде колку што може понепријатна. Зборовите од текстот кој го добивме ги изговаравме на таков начин што ќе ги уплашиме луѓето“ - кажаа Луиз и Лиса за „Cosmopolitan“.

Како што објаснија близначките, снимањето на филмот не било страшно, но дека за публиката бил и повеќе од непријател за гледање.

фото: MARKUS WISSMANN / ALAMY / ALAMY / PROFIMEDIA

„Видовме луѓе кои носат морничави маски, но ние две се чувствувавме како диви кои се повикани на некоја „фенси“ забава. Тоа воопшто не беше страшно за нас.

Бевме во придружба на возрасни и нашите родители не мораше да се грижат. Не поддржуваа во желбата да се занимаваме со глума“ - изјавија близначките.

Филмот „The Shining“ е стар 41 година, но луѓето и сега знаат да го гледаат, а и понатаму се плашат. Филмот е заснован на романот на Стивен Кинг од 1977 година, кој од страна на Националниот филмски регистер на Америка беше избран за еден од најважните хорор филмови на сите времиња.

фото: SUPPLIED BY LMK / LANDMARK / PROFIMEDIA

Објавена во: Stars // Филм

Можеби ќе ве интересира: