Никогаш не сум имала нормално студиско искуство: Тејлор Свифт доби почесен докторат од Универзитетот во Њујорк, одржа говор за благодарност

Никогаш не сум имала нормално студиско искуство: Тејлор Свифт доби почесен докторат од Универзитетот во Њујорк, одржа говор за благодарност

Објавена во: YouTube ѕвезди, School zone

Музичарката е исклучително горда на својот почесен докторат, а во својот долг говор даде неколку совети за генерацијата која ја прослави.

Пејачката Тејлор Свифт (32) доби почесен докторат на Универзитетот за уметност на NYU во Њујорк. Тејлор одржа подолг говор пред студентите, а церемонијата се одржа на стадионот Јенки.

- Здраво, јас сум Тејлор. Последниот пат кога бев на стадион со оваа големина, танцував во високи потпетици и носев светкави трико. Оваа облека е многу поудобна - започна Тејлор облечена во дипломско одело со капа.

- Возбудена сум што сум овде со вас денес додека славиме и дипломираме на Универзитетот во Њујорк 2022 година. Никој од нас овде денес не го направил тоа сам. Секој од нас е дело на оние кои не' сакаа, оние кои веруваа во нашата иднина, оние кои ни покажаа емпатија и добрина или ни ја кажаа вистината, дури и кога не беше лесно да се слушне. Оние кои ни велеа дека можеме да го направиме тоа дури и кога за тоа немаше апсолутно никакви докази – рече Тејлор и додаде:

- Никогаш не сум имала нормално студиско искуство. Одев во државно средно училиште до 10-то одделение, а потоа средно завршив додека работев од дома и по катовите на аеродромските терминали - рече таа и се заблагодари што стана доктор, барем на хартија.


- И никогаш не плашете се да се обидувате. Многу сум горда што денеска го споделувам овој ден со вас, ви благодарам – заклучи таа.

Зборовите на Тејлор беа придружени со громогласен аплауз, а таа гордо ја зеде својата почесна титула.Објавена во: YouTube ѕвезди, School zone

Можеби ќе ве интересира: