Ова сигурно не го очекувавте: Како изгледаат стапалата на една балерина? (ВИДЕО)

Ова сигурно не го очекувавте: Како изгледаат стапалата на една балерина? (ВИДЕО)

Сега балерите ги цениме уште повеќе...

Балерините се елегатни и прекрасни танчерки чии изведби изгледаат феноменално! Но, за таков настап, и впечаток, вложуваат многу време и труд. Тоа го докажува и фактот како им изгледаат стапалата и тоа поради танцот.

Сите барем еднаш сме се прашале како балерините како успеваат да стојат исправено во балетанките, а истовремено да изгледаат елегантно и лесно. Балеринките имаат додаток на прстите кој им држи рамнотежа, но и нивната долгогодишна работа и вежбање ѝ одат во прилог на рамнотежата. Но, една девојка на својот ТикТок профил покажа како им изгледаат сталата поради тие чевли, но и балетот како танц. Целта на нејзиното видео беше да покаже колку брзо може да ги облече балетанките, додека поголемиот дел од корисниците во коментарите одлучија да се фокусираат на тоа како изгледаат нејзините стапала.

@evanysphoto 13 seconds  #pointeshoe #enpointe #pointe original sound - Eva Nys Photography

Како што можеме да видиме, нејзините стапала се навистина отечени и полни со црвенило и рани кои се предизвикани од танцувањето во тие балетанки. Балетот е навистина напорен танц, но и спорт, а поради ова видео трбеа уште повеќе да ги цениме, бидејќи докажува низ што мораат да поминат за да изгледаат елегатно и убаво.

фото: unsplash.com

Можеби ќе ве интересира: