По нив сите се вратат: Во кој месец се раѓаат најсексапилните луѓе?

По нив сите се вратат: Во кој месец се раѓаат најсексапилните луѓе?

Дали тоа е месецот кога си роден/а ти?

Не е важно во кој хороскопски знак си, овде е важно во кој месец си роден/а. Истраживме во кој месец се раѓаат луѓето кои се најмногу секси.

Група научни истражувачи која се вика „FROM MARS“ овој пат се занимаваше со едно прашање што не е многу важно за самата наука, но е за луѓето. Сите сакаат да изгледаат што подобро и да бидат неодоливи, а на некои тоа многу лесно им оди од рака. Ова може да се должи на месецет во кој се родени, бидејќи како што открија овие научници, луѓето роденден во еден месец имаат предност, бидејќи во тој месец се раѓаат најсексапилните луѓе. Станува збор за април.

До ова дошле така што истражувале во кој месец се родени познатите личности кои се сметаат за најсексапилни. Вклучеле 500 познати личности - мажи и жени - и април се покажал како месец кога се родени најголемиот број од нив.

Веднаш по април следува август, а февруари е на третото место. Од друга страна, месецот во кој се раѓаат најмалку секси луѓе е јуни.

фото: loren / Instagram

Можеби ќе ве интересира: