Првите чекори ги изиграл на една година: Сега има 4 години, а фолклор игра како професионалец (ВИДЕО)

Првите чекори ги изиграл на една година: Сега има 4 години, а фолклор игра како професионалец (ВИДЕО)

Јакша Стакиќ има 4 години и сака да игра фолклор. Од утро до мрак, секој ден, учи нови кореографии.

„Кога ќе станам, ќе се облечам убаво, ќе ги измијам забите и потоа почнувам да играм“ - кажа тој во разговорот со „Нова БХ“.

Неговите родители велат дкеа првите чекори ги научил на една година, додека ја гледал постарата сестра.

„На една од пробите само стана и почна да игра“ - кажа неговата сестра со која денес игра.

Неговите ментори велат дека, доколку нема четири години, сега веќе би била во првиот ансамбл.

Приказната за младиот Јакша може да ја погледнете во продолжение:


Можеби ќе ве интересира: