Ретроградните циклуси се застрашувачки: 3 хороскопски знаци за кои МАЈ ќе биде најлош месец

Ретроградните циклуси се застрашувачки: 3 хороскопски знаци за кои МАЈ ќе биде најлош месец

Едвај ќе чекаат да помине месец мај...

Еве зошто мај ќе биде најлош месец за овие три знаци:

# Бик: Ќе бидете под стрес поради своите слабости и удобности

Знаете колку е важна стабилноста во животот, подобро од било кој друг, но со владеечката планета Венера која ќе биде ретроградна во вашата втора куќа на парите, имотот и задоволството, веројатно за време на овој период ќе бидете по самосвесни отколку порано. И додека значењето на богатството е субјективно, ова е можност да размислите за своите финансии, навики на трошење и што е најважно, вашиот вредносен систем. Добра вест е дека би можеле да откриете нови начини на заработка на пари, но за да го остварите тоа ќе мора напорно да работите.

# Шкорпија: Ќе се чувствувате премногу отсутно

Никој не сака кога неговите планетарни владатери стануваат ретроградни. Доколку се чувствувате неорганизирано или отсутно, сето тоа е благодарение на планетата Плутон која ретроградно помина низ вашата трета куќа на комуникацијата, мисловниот процес и когнитивното функционирање. Но, не плашете се. Универзумот сака да запрете, да размислите и да ги преиспитате своите секојдневни должности. Јупитер овој месец ќе му се придружи на Плутон во неговото ретроградно патување и тоа ќе ги засили ефектите на ретроградноста на Плутон, бидејќи Јупитер уништува се што ќе допре. Како да го искористите ова најдобро? Се запишувајте. Направете список. Почнете да водите дневник. Време е да го исчистите и детоксицирате својот ум.

# Јарец: Преоптеретени сте и се чувствувате помалку продуктивни

Дозволено ви е понекогаш да бидете невнимателни. Иако тоа не е чест случај, Плутон и Јупитер ќе се движат ретроградно низ вашиот знак, па навреме подгответе се за одредени промени. Венара, планетата на љубовта, изобилството и задоволството, ретроградно ќе влезе во вашата шеста куќа на здравјето, благодетот, дневните ритуали и работното окружување, па така немојте да се присилувате на напорна работа, доколку телото ви кажува поинаку. Ова не е само можност да креирате секојдневна рутина, туку и шанса за размислување за рутински навики и општа благосостојба. Здравјето е богатство и време е вашиот личен мир да стане приоритет.


Можеби ќе ве интересира: