Се роди „престапно бебе“: Момчето е родено на 29 февруари, а својот прв роденден ќе го прослави за 4 години

Се роди „престапно бебе“: Момчето е родено на 29 февруари, а својот прв роденден ќе го прослави за 4 години

Објавена во: Совети // Семејство

Веројатноста да се роди бебе на 29 февруари е 1:1500...

Во последниот ден од февруари од оваа престапна година, кога најкраткиот месец има цели 29 дена, во родилиштето во Чачак се роди бебе кое секоја четврта година ќе го слави својот роденден.

- Нашиот град е побогат за едно момче. Најважно е што се поминало добро, бебето тежи 3.250 грама и добило оценка девет. И момчето и мајката се чувствуваат добро, потврдиле за РИНУ во Општата болница во Чачак.

Факт е дека бебињата родени на овој ден ќе го прослават својот прв роденден како четиригодишници на 29 февруари 2028 година.

Во светот има околу 4 милиони луѓе кои се родени на овој ден. Веројатноста да се роди бебе на 29 февруари е 1:1.500.

Фото: Freepik.com
Извор: Telegraf.rs

Објавена во: Совети // Семејство

Можеби ќе ве интересира: