Тест на потсвеста: Изберете симбил и откријте што најмногу ве загрижува во животот

Тест на потсвеста: Изберете симбил и откријте што најмногу ве загрижува во животот

Објавена во: Совети // Тестови

Стравовите кои се однесуваат на иднината помалку или повеќе ги има скеој од нас. Неизвесноста со која е обоено секојдневието не поттикнува да размислуваме за времето кое допрва доаѓа и се прашуваме дали тоа ќе биде подобро или полошо од денешницата. Оптоварени со таквите размислувања, често забораваме да уживаме во сегашноста.

Што е она што ве загрижува вас? Психолозите велат дека постојат две групи на луѓе - оние кои поголемиот број проблем „ги кријат под тепих“ и помалите ги нагласуваат како нерешливи, но и обратно.

Во која категорија на луѓе се вројуваш ти и што е она што најмногу те мачи?

За да го добиете одговорот на ова прашање, „повикајте ја помош“ потсвеста. Подгледнете ја илустрацијата и одберете симбол кој најмногу ве привлекува. Зад тој симбол се крие одговорот на прашањето.

# Ако го одбравте симболот под број 1

Премногу труд вложувате за да ги постигнете целите кои сте ги зацртале. Но, изгледа како среќата често да ве заобиколува и дека она за што се борите на некој друг „му паѓа од небо“.

Потиштени сте, бидејќи имате впечаток дека постојано ве стигнува неправда и се плашите дека некој кој воопшто не се мачи и бори ќе го добие она што би требало да ви припадне на вас.

Размислите, дали овој страв навистина е секогаш оправдан? Дали низ целиот живот ве следи „лоша среќа“ или сепак сте фокусирани само на наградите кои не сте ги добиле, а сте заборавиле да ги прославите оние кои стигнале во ваши раце?

Во животот од голема важност е да имате вера. Не дозволувајте било кој и било што деструктивно да влијае на вашата самодоверба. Воедно, не заборавајте да го прославите секој успех што ќе го постигнете. Така ќе научите низ животот да гледате од поведрата страна.

# Ако го одбравте симболот под број 2

Заробени сте во минатото. Најверојатно во годините кои се зад вас сте доживеале нешто што и понатаму ве мачи и што не ви дава мир да продолжите напред.

Без оглед на тоа дали дали ситуацијата од минатото била ваша вина или не, научете да си простите себе и на другите. Тоа е единствениот начин да продолжите напред и да се ослободите од стравот кој ве спречува да постигнете големи работи во животот.

# Ако го одбравте симболот под број 3

По природа сте некој кој молчи и трпи, бидејќи не пдонесувате директно конфронтирање, повисок тон и кавги. Секогаш сакате несогласувањата да ги решите на мирен начин. Но, изгледа дека опкружувањето во кое се наоѓате веќе некое време е „скроено“ по ваша мера, а вие никако да го напуштите или да „покажете заби“.

Стравот дека до крајот на животот ќе бдиете до личностите кои ви ја крадат енергијата и намерно предизвикуваат конфликти само за да бидат во центарот на вниманието ве прави анксиозни. Немојте да бидете толку полни со разбирање кон личностите кои се однесуваат како птици грабливки. Ослободете се од стравот и покажате што не можете да толерирате.

# Ако го одбравте симболот под број 4

Иако тоа не сакате да го признаете, вие многу стравувате од туѓото мислење. Важно ви е луѓето да ве видат во најдоброто светло, да ве забележат и да ве сакаат безрезервно.

Поради тоа со другите сте секогаш љубезни, насмеани и секогаш сте тука за нив, како да не сакате да видите дека има многу кои го злоупотребуваат тоа. Страво од тоа да бидете отфрлени е страв со кон не сте во состојба да се носите. Кога ќе го прифатите фактот дека не се сите луѓе исти и дека на светот постои и добро, но и зло, ќе престанете толку да се трудите околу другите.

фото: Pixabay


Објавена во: Совети // Тестови

Можеби ќе ве интересира: