ТикТок ги прослави: Песни кои станаа популарни поради оваа социјална мрежа

ТикТок ги прослави: Песни кои станаа популарни поради оваа социјална мрежа

Објавена во: Stars // Музика

Од Родди Рич до Дожа Кет, овие песни од ТикТок ја одбележаа годината зад нас...

Летото заврши, но хитовите кои ни ги донесе и понатаму се тука, а многу од нив станаа популарни благодарение на ТикТок.

Како што порано беше случај со социјалната мрежа „Vine“, така е и со оваа мрежа: тинејџерите стануваат вирални со помош на кратки видеа, но овојпат како помош им се песните.

Влијанието кое ТикТок го има на успехот на песните е неверојатно. Благодарение на оваа мрежа, Лил Нас Икс доживеа успех со песната „Old Town Road“, а сличното се случи и со синглот „The Box“, кој го објави Родди Рич. Јасно е: ТикТок има моќ новите песни да ги доведе до врвот, а да ги оживее старите.

Ова се сите песни кои станаа вирални благодарение на ТикТок во 2020 година, а за кои не би требало да се смислува посебна кореографија.


Објавена во: Stars // Музика

Можеби ќе ве интересира: